Bloggnorge.com // Peise rundt i verden
Start blogg

Peise rundt i verden

Marie Kvalheim Nilsen

Sepia-faces of Sri Lanka

Kategori: Sri Lanka | 4 kommentarer » - Skrevet søndag 7. februar , 2016 kl. 10:27

En måneds feltkurs i Sri Lanka er over og jeg kan nesten telle på fingre + tær de bildene jeg har tatt. Vi har opplevd utrolig mye, men for min del krever det en spesiell ro for å prioritere å foreviggjøre mennesker. I skrivende stund sitter jeg og venter på nattflyet til Jordan hvor jeg skal henge litt rundt et par uker. Har drømt om Midtøsten ganske lenge nå, så gleder meg veldig til lange dager med te og peoplewatching på fortauskanten. Jeg slenger med et par  bilder med noen av Sri Lankas representative sepia-fjes.

V e r d e n s    b l i d e s t e   t i g g e r
DSC01399

DSC01401

DSC01407

DSC01409

Sri Lanka har blitt en mellominntektsland og arbeidsledigheten er på under 5 %.  Gatebildet preges likevel av mange tiggere, men det kan tenkes at noen bruker det som en bi-inntekt.

V e r d e n s    f i n es t e    u t s i k t

Togturen fra Kandy til Ella er kåret til en av verdens fineste togturer. Jernbanen går gjennom Sri Lankas høyland og baner vei gjennom mil etter mil med irrgrønne te-plantasjer. Vi sto på perrongen tidlig om morgenen og insisterte på en billett på 3. klasse. Toget kom og vi sprang i feil retning, noe som førte til at alle 3. klasse-vognene var smekkfulle i det vi fant fram. Ved synet av passasjerene som klamret seg fast på utsiden av vogna, ga de fleste opp og hoppet over i vår komfortable privat-buss istedenfor. Jeg har ofte latt meg imponere over bilder av Indias tog som bokstavelig talt er fyllt til randen av passasjerer, hvor de overflødige henger etter håndtakene i trappen på utsiden av toget. Første gang jeg fikk se dette i virkeligheten var bare noen dager tidligere og jeg var desto mer fasinert av fenomenet og dumdristigheten til disse stae passasjerene. Før vi visste ordet av det sto jeg og Malin og hang etter de samme håndtakene og klamret oss fast for ikke å bli dyttet ut i fart. Sild i tønne rekker til en halvgod beskrivelse.

Togturen skulle ta ca 4 timer, men etter 8 timer begynte vi å nærme oss endestasjonen. Det striregnet, noe som egentlig var helt greit for jeg stinket manne-urin etter å ha sovnet på gulvet utenfor toalettet i vogna. Når pågangen ved døra ble mindre satte vi oss i åpninga og dinglet med bena. Greinene i grøftekanten pisket oss over leggene, barna vinket febrilske fra jordhyttene og vi hadde en upåklagelig gulv til tak-utsikt.

DSC01437

DSC01447

DSC01522

DSC01511

DSC01550

Min reisekompanjong Malin sitter å dingler med bena i døråpninga. Tidenes utsikt.

DSC01466

DSC01505

DSC01482

S r i    L a n k a s    f i s k er e

I feltoppgaven vår har vi valgt en  problemstilling som  omhandler fiskeindustriens grønne fokus, eller kanskje mer korrekt: Mangel på grønne fokus. Vi fikk møte mange interessante mennesker som belyste problematikken, og vi innså at det var nettopp det: En problematikk. Reglene er mange og overvåkingen marginal.

DSC01553

DSC01559

DSC01568

DSC01578

DSC01588

Gleder meg til noen arabiske portretter i ukene fremmover.
Et midlertidig over og ut :)

 

Annonser

Kommentarer

 1. Marie K. Nilsen sier:

  Takk Lone og pappa! :) Sikkerheten var kanskje ikke av norsk kvalitet, men vi hadde relativt god kontroll :D

 2. Ole&Kari sier:

  Selv om du visstnok har tatt få bilder vil vi si at kvaliteten likevel er topp: Flotte bilder!
  Sikkerheten på togturen derimot………..

 3. LonePone sier:

  Så fine bilder atter en gang, Marie:)

  Klem fra Polen

 4. pappa sier:

  Et nytt fint innlegg av den erfarne bloggeren Marie K Nilsen

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.